Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αποχωρούν συμβασιούχοι από τον τομέα καθαριότητας της Αθήνας

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα αναμένεται να παρουσιαστούν στις αρχές του Οκτωβρίου, όταν προβλέπεται να φύγουν από τον τομέα καθαριότητας του δήμου συνολικά 455 εργαζόμενοι. Πρόκειται για συμβασιούχους, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σταδιακά από την Παρασκευή 13 Αυγούστου έως και τις 10 Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι εκπαιδευμένοι στην αποκομιδή και μάλιστα οι 107 εξ αυτών είναι οδηγοί απορριμματοφόρων μηχανημάτων.

Όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Α. Βαρελάς, ο τομέας θα παρουσιάσει πρόβλημα και είναι πολύ πιθανόν να μειωθούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ενδεχομένως να περιοριστούν τα δρομολόγια της αποκομιδής αφού θα μείνουν μόλις 151(συμβασιούχοι που κέρδισαν την παραμονή τους στην εργασία μέχρι το 2013) και 111 των οποίων τα δικαστήρια εκκρεμούν. Ο αριθμός αυτός των εργαζομένων δεν είναι αρκετός για μία Αθήνα που καθαρίζεται κάθε ημέρα με πολλά και πολλαπλά δρομολόγια ειδικά από τις κεντρικές και εμπορικές γειτονιές.

Η προσπάθεια του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη να επιτύχει την τριετή παραμονή των συμβασιούχων με την άδεια του υπουργού Εσωτερικών δεν είχε επιτυχή έκβαση. Στη συνέχεια κλήθηκαν σε ειδική σύσκεψη οι βουλευτές όλων των κομμάτων της Α΄ εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών. Όλοι τους στάθηκαν αλληλέγγυοι με το αίτημα του κ. Καμίνη και στη συνέχεια ο δήμαρχος ζήτησε να συναντηθεί για το ζήτημα με τον Πρωθυπουργό.

«Οι αντικρουόμενες αποφάσεις των δικαστηρίων» λέει ο κ. Βαρελάς «επιτείνουν το πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση στο θέμα συμβασιούχων «'. Προς το παρόν πάντως, οι διακοπές των Αθηναίων φαίνεται να σώζουν την πόλη αφού οι ανάγκες για αποκομιδή έχουν μειωθεί ακόμη και κατά 60%. Να σημειωθεί επίσης ότι ο όγκος των ημερήσιων ποσοτήτων απορριμμάτων της πόλης φτάνει (σε κανονικές ημέρες) τους 1.000 τόνους. Ποσότητα μειωμένη κατά 27% συγκρινόμενη με τα δεδομένα του 2010, που αποδίδεται στην οικονομική ύφεση.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, ακόμη και εκείνοι που αναμένεται να αποχωρήσουν από την εργασία τους τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου κρούουν τον κώδωνα των κινητοποιήσεων. Αν και δεν αναφέρουν συγκεκριμένες μορφές κινητοποίησης, επιφυλάσσονται να εναντιωθούν στις όποιες αποφάσεις αμέσως μετά την επιστροφή των Αθηναίων στην πόλη τους. Άλλωστε το μείζον αυτό πρόβλημα θα αποτελέσει και το πρώτο θέμα συζήτησης που θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στις 29 Αυγούστου.www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: