Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Νέα μέτωπα σε Χίο, Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη

Nέα μέτωπα έχουν εντοπιστεί σήμερα σε Χίο, Αιτωλοακαρνανία και Ηράκλειο

Σε εξέλιξη είναι ακόμη και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Φυτά στη Χίο, εκεί όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη,1 ελικόπτερο.Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το πρωί και σε δασική έκταση στην Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας, εκεί όπου μάχη με τις φλόγες δίνουν 14 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 2 αεροσκάφη,1 ελικόπτερο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για άλλη μια φορά οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Σγουροκεφάλι του Δήμου Χερσονήσου. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τέθηκαν σε επιφυλακή τρεις νομοί της Κρήτης, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, και στέλνουν πυροσβεστικά για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και φαίνεται ότι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Το ελικόπτερο που εδρεύει στο Ηράκλειο έχει ήδη σηκωθεί και πραγματοποιεί συνεχώς ρίψεις ενώ από εδάφους επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 21 άνδρες, 2 πεζοπόρα με 13 άτομα καθώς και 2 οχήματα των ΟΤΑ.

Ευτυχώς, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Αγροτοδασική πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Σγουροκεφάλι Ηρακλείου στην Κρήτη. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Ωστόσο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από 4 ημέρες στον Έβρο βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου σε ύφεση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, 35 χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, ενώ τοπικοί φορείς δηλώνουν ότι η πυρκαγιά μπορεί να έχει κάψει περισσότερα από 70 χιλιάδες στρέμματα. Η οικολογική καταστροφή έπειτα από τις ανεξέλεγκτες φωτιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα για άλλη μια φορά καταγράφεται με μελανά μεγάλα γράμματα.

Οι επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης στο σημείο συνεχίζονται, έτσι ώστε να περιοριστούν οι αναζωπυρώσεις, που λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν στις τοποθεσίες Διπόταμος και 'Υψωμα 22.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από το πρωί 184 πυροσβέστες με 65 οχήματα, με τη συνδρομή επτά αεροσκαφών καναντέρ και τεσσάρων ελικοπτέρων, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν μηχανήματα της περιφέρειας, του στρατού, του δήμου και του δασαρχείου.

Όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία Έβρου, η πυρκαγιά έχει κάψει τα νότια όρια του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, χωρίς όμως να κινδυνέψουν οι πυρήνες απόλυτης προστασίας.

Υπό έλεγχο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Εύβοια.

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στο δάσος στο Μονολίθι της Πρέβεζας. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε φωτιά σε σημείο που βρίσκετε στην καρδιά του δάσους. Η έγκαιρη και μεθοδευμένη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς. Στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 6 οχήματα οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά σε μια μικρή έκταση την οποία και έσβησαν.

Οι εκτεταμένες έρευνες για τα αίτια των πυρκαγιών συνεχίζονται πυρετωδώς και μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 35χρονος Αλβανός για τον εμπρησμό στη Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας.Εν τω μεταξύ, με την κατηγορία του εμπρησμού εξ' αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωτο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι η φωτιά στην Λευκίμη, από όπου την Τετάρτη ξεκίνησε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, προκλήθηκε από τους σπινθήρες της εξάτμισης του τρακτέρ του.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, από την Παρασκευή στις 6 το πρωί έως το πρωί του Σαββάτου είχαν εκδηλωθεί 111 φωτιές πανελλαδικά. «Την Παρασκευή ήταν η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού καθώς είχαμε τις περισσότερες δασικές πυρκαγιές μέσα σε διάστημα 24 ωρών», επεσήμανε αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: