Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη στα Χανιά

Melina MercouriImage by PIAZZA del POPOLO via FlickrΤην πολιτικό που οραματίσθηκε και υλοποίησε το θεσμό των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων το 1983, την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, θα τιμήσει φέτος το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ( ΔΗΠΕΘΕΚ). Όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Μιχάλης Αεράκης, το θέατρο σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα και το δήμο Χανίων στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει, θα πραγματοποιήσει ένα 15νθήμερο αφιέρωμα, από 18 έως 31 Αυγούστου, στη μεγάλη ηθοποιό. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, παρουσίαση οπτικού και ακουστικού υλικού που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική περιφέρεια, καθώς το ίδρυμα Μερκούρη, «άναψε» το πράσινο φως στο αίτημα των οργανωτών.

«Αισθανόμαστε βαθειά ευγνωμοσύνη για τη Μελίνα που συνέλαβε την ιδέα της θεατρικής αποκέντρωσης στην Ελλάδα», τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Αεράκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα γίνουν την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα. «Με τις εκδηλώσεις αυτές τιμάμε τη γυναίκα, την καλλιτέχνη, την πολιτικό την πρέσβειρα του πολιτισμού μας», επεσήμανε η πρόεδρος της πολιτιστικής επιχείρησης του δήμοι Χανίων Νάνου Αγγελάκη. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Δημήτρης Λειψάκης, ευχαρίστησε το ίδρυμα Μερκούρη και ιδιαίτερα το Σπύρο Μερκούρη που θα δώσει το παρών στις εκδηλώσεις, για την παραχώρηση της έκθεσης για την Μελίνα, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν την έκθεση. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης και μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα «Ίαμβος» υπό τον τίτλο «Μελίνα Μερκούρη, τα τραγούδια που αγάπησα».

Η διάρκεια έκθεσης θα είναι μέχρι τις 31 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00και 19:00-22:00 (εκτός Κυριακές).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: