Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στην ΕΕ καταγγέλλει η Κύπρος τις τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ

Η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί την... 1η Σεπτεμβρίου 2011 στο Παρίσι, κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί και του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

Στη συνέχεια, η κ. Μαρκουλλή θα μεταβεί στην Ουγγαρία, όπου θα συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου η κ. Μαρκουλλή προτίθεται να εγείρει το θέμα των πρόσφατων απειλών της Τουρκίας, γεγονός για το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί τόσο η Ύπατη Εκπρόσωπος για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφαλείας, βαρώνη Κάθλιν Άστον, όσο και οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των μελών της ΕΕ θα επικεντρωθούν στα πρόσφατα γεγονότα στη Λιβύη και τη Συρία, και θα συζητηθεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αναμένεται ότι στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκεται και το θέμα της εφαρμογής της αναθεωρημένης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, καθώς και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: