Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Έσπερναν φωτιές τη νύχτα στους πρόποδες του Παρνασσού


-Κάποιοι έχουν βαλθεί να κάψουν τον Παρνασσό
-Οι πυρκαγιές εκδηλώνονταν η μια μετά την άλλη μεταξύ Αμφίκλειας-Τιθορέας...


Έτρεχαν και δεν έφταναν οι πυροσβέστες, ο Δήμος και οι κάτοικοι στις 03:30 τα ξημερώματα στην περιοχή της Αμφίκλειας, για να προλάβουν τις φλόγες, που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια μέσα στη νύχτα. 

Μέσα σε 20΄ λεπτά, εκδηλώθηκαν 4 διαφορετικές εστίες σε δασική και αγροτοδασική έκταση. Η 1η κοντά στους Ξυλικούς στις 03:30 και στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη 3 εστίες σε μικρή απόσταση και με διαφορά λίγων λεπτών.

Μάλιστα η μία από αυτές ήταν στους πρόποδες του Παρνασσού, στον περιφερειακό της Αμφίκλειας μόλις 20 μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με τους κατοίκους οι άλλες 3 μπήκαν για αντιπερισπασμό, έτσι ώστε αυτή να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να κάψει τον Παρνασσό.

Ευτυχώς οι άνδρες της Π.Υ με τη βοήθεια οχημάτων του Δήμου και των κατοίκων, που έτρεξαν να βοηθήσουν, κατάφεραν να τις θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα.

Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής στο LamiaReport, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε και άλλες εμπρηστικές ενέργειες στην περιοχή, κοντά στην Αγία Παρασκευή και την Αγία Μαρίνα.

Το πλέον βέβαιο είναι ότι κάποιος οι κάποιοι τις "έσπερναν" και εμείς οι πολίτες πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε ότι ύποπτο βλέπουμε να το καταγράφουμε και να το αναφέρουμε , για να προστατέψουμε τα δάση μας από τους καταπατητές και τους σύγχρονους "Νέρωνες."

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: