Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σε πύρινο κλοιό η Κέρκυρα – κινδυνεύουν χωριά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα η Κέρκυρα, λόγω των αλλεπάλληλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρο το νησί με διαφορά λίγων λεπτών η μια μετά την άλλη. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγω για τουλάχιστον… 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και στα δυτικά του νησιού.

Αρχικά εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην βορειοδυτική Κέρκυρα. Η πυρκαγιά αυτή είχε 8 εστίες, οι κυριότερες από τις οποίες είναι στις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες και Μακράδες. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά καίει δασικές και γεωργικές περιοχές και έως στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τους ανέμους έντασης 5 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Κινδυνεύουν χωριά

Στη συνέχεια όμως άρχισαν να ξεσπάν όλο και περισσότερες πυρκαγιές, κυρίως στο βόρειο και στο δυτικό τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περιοχές που απέχουν μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε οικισμούς. Πριν από λίγο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα. Στο νησί αναμένονται ενισχύσεις της πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα, δήλωσε ότι κινδυνεύουν χωριά και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού. Η πυροσβεστική πάντως δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αν και οι πολλές εστίες κινούν τις υποψίες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη Ζάκυνθο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε δύσβατη δασική περιοχή στα Λαγκαδάκια της Ζακύνθου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα και το μέτωπό της αναπτύσσεται προς την πλαγιά του βουνού. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και από αέρος τρία αεροσκάφη της πυροσβεστικής. Η ένταση του ανέμου είναι μέτρια και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: