Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Με κλείσιμο απειλείται το βιβλιοπωλείο του «Νότινγκ Χιλ»

Το βιβλιοπωλείο όπου ο Χιου Γκραντ συνάντησε την Τζούλια Ρόμπερτς κλείνει. Ο λόγος για το Travel Bookshop, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ. Τώρα συγγραφείς και διάσημοι σταρ έχουν σπεύσει προς υπεράσπισή του.

Όπως γράφει η εφημερίδα The Telegraph, το βιβλιοπωλείο, στο οποίο «ιδιοκτήτης» ήταν ο Γουίλιαμ Θάκερεϊ (Χιού Γκραντ), κλείνει μετά από 32 χρόνια και έπειτα από απόφαση του ιδιοκτήτη του, ο οποίος ζει στη Γαλλία και λέει ότι τα παιδιά του δεν επιθυμούν να αναλάβουν την οικογενειακή επιχείρηση.

Το Travel Bookshop είχε γίνει τουριστική ατραξιόν στο Λονδίνο μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας.

Άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο και συγγραφείς ξεκίνησαν, μετά την είδηση για το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου, μια μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωσή του.

Συγγραφείς και ποιητές προσφέρθηκαν να εργαστούν εθελοντικά μια μέρα την εβδομάδα, εάν βρεθεί κάποιος επενδυτής που θα θελήσει να αγοράσει το κατάστημα.

«Αγαπώ εδώ και χρόνια το ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο, το χρησιμοποιώ όποτε πάω ταξίδι και ίσως περισσότερο απλά για να χαζέψω και να ονειροπολήσω όταν δεν πάω ταξίδι» δήλωσε η δημοσιογράφος και ποιήτρια Ολίβια Κόουλ.

Μάλιστα, δεν δίστασε να καλέσει ακόμα και τον Χιού Γκραντ, τον κινηματογραφικό ιδιοκτήτη της επιχείρησης, να αγοράσει το κατάστημα.

Από την πλευρά του, ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντγουιν (ο οποίος έκανε και μια μικρή εμφάνιση στην ταινία) έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Σώστε το Travel Book Shop».

Μπορεί, πάντως, να είναι ήδη πολύ αργά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: