Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Έπαιζε ηλεκτρονικό τάβλι, έχανε και απειλούσε με...email !

Email IconImage via WikipediaΈπαιζε ηλεκτρονικό τάβλι, έχανε και άρχισε να απειλεί , με email, τον υπεύθυνο του παιχνιδιού ενώ προκάλεσε και ζημιές στα γραφεία της εταιρίας !

Με την κατηγορία της εξύβρισης και της απειλής κατά της ζωής 33χρονου διαχειριστή on-line παιχνιδιού, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 48χρονος.

O 33χρονος, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται την ελληνική έκδοση διεθνούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχεται μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη διαχείριση διαδικτυακού on-line παιχνιδιού, για την οποία ήταν υπεύθυνος.

Στα μηνύματα αυτά εκφράζονταν άμεσα απειλές για τη ζωή τη δικιά του αλλά και των οικείων του, ενώ στα γραφεία της εταιρείας του προκλήθηκαν σοβαρές και εκτεταμένες υλικές ζημιές και φθορές, τις οποίες είχε προηγουμένως αναφέρει, με τη μορφή απειλών, σε ορισμένα από τα μηνύματά του ο ανώνυμος αποστολέας.

Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών του ιχνών, τα οποία προέκυψαν από τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ύστερα από γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε έρευνα, που διενεργήθηκε στο σπίτι του δράστη στον Άλιμο από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε από την ψηφιακή έρευνα ότι ο 48χρονος ήταν ο αποστολέας των ανώνυμων απειλητικών μηνυμάτων.

Στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: