Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

K. Παπούλιας: Iστορική πολιτική προσωπικότητα ο Λεωνίδας Κύρκος


«Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μια ιστορική πολιτική προσωπικότητα της χώρας που αφιέρωσε τη ζωή του στην εμπέδωση των δημοκρατικών ιδεωδών και της σταθερότητας του κοινοβουλευτισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 

«Ο Λεωνίδας Κύρκος οραματίστηκε μια ευρωπαϊκή Αριστερά και αγωνίστηκε για μια Δημοκρατία με κέντρο τον άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε για το ανανεωτικό του πνεύμα και για την ακρίβεια του λόγου του σε μια πορεία που χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και γνήσιο πολιτικό πάθος. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συλλυπητήριο μήνυμά του. 

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου.

Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύντροφος Λεωνίδας Κύρκος.

Ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, σπουδαίος Έλληνας, ξεχωριστός άνθρωπος. Με την πολιτική του δράση, την αγωνιστική του διαδρομή, την τολμηρή πολιτική του σκέψη και το προσωπικό παράδειγμα ζωής, σημάδεψε για δεκαετίες την ελληνική πολιτική σκηνή και την ιστορία της Αριστεράς στην πατρίδα μας. Το πάθος του για την ανανέωση του Αριστερού κινήματος υπήρξε για όλους μας ένα μόνιμο και συνεχές μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Αντίο ακριβέ μας σύντροφε.

Αντ. Σαμαράς: O Λ. Κύρκος σημάδεψε για δεκαετίες την πολιτική σκηνή

«Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο ηγέτης της Αριστεράς, που σημάδεψε με τη ζωή του, τη δράση του και τις ιδέες του, όχι μόνο την Παράταξή του, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική πολιτική σκηνή για πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς:

«Πρωτοπόρος στο κίνημα για την ανανέωση της Αριστεράς, ευτύχισε να τιμηθεί εν ζωή από πολλούς αντιπάλους του και να αγαπηθεί από πολυάριθμους φίλους του, απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος. Ακούραστος σε όλη του τη ζωή, πεισματικά αφοσιωμένος στις ιδέες του, αλλά και ασυνήθιστα ειλικρινής στην αυτοκριτική του, άφησε πλούσια πολιτική κληρονομιά σε όλους, φίλους και αντιπάλους του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ευ. Βενιζέλος: Eμβληματική μορφή του ανανεωτικού αριστερού λόγου ο Λ. Κύρκος

«Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε η εμβληματική φυσιογνωμία του ανανεωτικού αριστερού λόγου, βασική παράμετρος του οποίου ήταν πάντα η στρατηγική της εθνικής ενότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Στην τελευταία φάση της ζωής του, έδειξε με τη στάση του, εν μέσω της κρίσης, τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά προοδευτικός, ριζοσπάστης και ενωτικός ταυτόχρονα. Με την προσωπική του πορεία, ο Λεωνίδας Κύρκος είχε γραφτεί εδώ και πολύ καιρό στην Ιστορία. Η φυσιογνωμία του θα είναι πάντα παρούσα, μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον φτωχό δυστυχώς σε γενναιόδωρες και συναινετικές πολιτικές προτάσεις».

Αννα Διαμαντοπούλου: Σύμβολο της προοδευτικής αριστεράς ο Λεωνίδας Κύρκος

 Μεγάλη χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, «η οποία επικυρώνει το τέλος μιας συγκλονιστικής εποχής για τη χώρα».
«Αποχαιρετούμε τον Λεωνίδα Κύρκο, σύμβολο της προοδευτικής και ανοιχτής στον κόσμο και στις εξελίξεις αριστεράς, σύμβολο εθνικών και λαϊκών αγώνων, σύμβολο και παράδειγμα προσωπικού και πολιτικού ήθους. Η πλούσια και συνεχώς παλλόμενη πολιτική του σκέψη αποτέλεσε οδηγό και έμπνευση για πολλούς στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς και όχι μόνο, καθώς πολλές από τις θέσεις του αργότερα υιοθετούνταν από πλατιές μάζες και τη μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου», πρόσθεσε.


ΛΑΟΣ: O Λεωνίδας Κύρκος δίδαξε ευπρέπεια


«Ο Λεωνίδας Κύρκος δίδαξε ευπρέπεια. Πάντα συνετός, συμβούλευε το σωστό, δεν εισακούετο πάντα όπως και τελευταία. Όμως η καρτερικότητα του και η ευρύτητα του θα τον καταγράψουν στους καταλόγους των σημαντικών ανθρώπων της γενιάς του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πέθανε ο Λεωνίδας Κύρκος

Nτ. Μπακογιάννη: Παράδειγμα προς μίμηση ο Λεωνίδας Κύρκος

K. Μητσοτάκης: «Mεγάλη απώλεια για το δημόσιο βίο»

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα αδειάζει σιγά - σιγά από τη δρακογενιά της

Δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη: «Αποχαιρετώντας τον Λεωνίδα Κύρκο»

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: