Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Στα 28 έφτασαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ochlerotatus notoscriptus, Tasmania, AustraliaImage via Wikipedia
Στα 28 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, ο οποίος μεταδίδεται μέσω δήγματος μολυσμένων κουνουπιών.

Από αυτά, τα 23 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 5 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Ειδικότερα, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 17 έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 10 νοσηλεύονται ακόμη, εκ των οποίων οι 4 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 19 έχουν καταγραφεί σε Καρδίτσα, Λάρισα, Ημαθία, Σέρρες, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη, ενώ τα υπόλοιπα εννέα στην Ανατολική Αττική.

Οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι καθησυχαστικοί και σημειώνουν ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Το υπουργείο Υγείας παραμένει σε επαγρύπνηση και συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα.Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: