Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤ1: Δεύτερο κανάλι στην Σερβία

ANT1Image via Wikipedia

Πόδι στην αγορά της Σερβίας βάζει ο όμιλος Antenna αγοράζοντας από τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρ. Μέρντοχ και τη News Corporation το 49% του Fox Televizija.
Έναν χρόνο μετά την πώληση του βουλγαρικού καναλιού Nova Televizia (για 620 εκατ. ευρώ) και την ίδια ώρα που διαψεύδονται τα περί μετεξέλιξης του Μακεδονία TV σε... ΑΝΤ1 Νο 2, ο όμιλος εισέρχεται σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αγορά, πόσω μάλλον όταν η Σερβία έχει κάνει αίτηση για άμεση ένταξη στην ΕΕ.
Η εξαγορά αφορά μόνο το 49% του σέρβικου καναλιού, αφού η σερβική νομοθεσία δεν επιτρέπει σε ξένα φυσικά και νομικά πρόσωπα την κατοχή μεριδίου στα μίντια πέραν του συγκεκριμένου ποσοστού.

Το δε τίμημα φέρεται να αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.
Η μεταβίβαση του 49% έχει ήδη εγκριθεί από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Σερβίας, ενώ τελεί υπό την έγκριση της Σερβικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Πηγή: Έθνος
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: