Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η "πρώτη κυρία" των ΜΜΕ στις ΗΠΑ

«Μια γυναίκα όλα τα μπορεί» λέει το τραγούδι και στην περίπτωση της Τζιλ Αμπραμσον βρίσκει την τέλεια εφαρμογή! Η 57χρονη Αμπραμσον είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια σύνταξης σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, τους «Times» της Νέας Υόρκης!

Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως είναι τα ΜΜΕ, η παρουσία της Αμπραμσον κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και αποδεικνύει την καθιέρωση των γυναικών σε νευραλγικές θέσεις. Το γεγονός ότι δόθηκε αυτό το πόστο σε γυναίκα για πρώτη φορά στα εκατόν εξήντα χρόνια ιστορίας των «Times» μιλάει από μόνο του!

Η Αμπραμσον διαδέχτηκε τον Μπιλ Κέλερ, εξαιρετικά πετυχημένο στη δουλειά του, ο οποίος στα εξήντα δύο του χρόνια ένιωσε πως θα ήθελε να ξεκουραστεί αναλαμβάνοντας ένα πόστο με λιγότερες ευθύνες!

Ο Κέλερ βρισκόταν στη διεύθυνση για οκτώ χρόνια, σε μια περίοδο που κλονιζόταν η αξιοπιστία της εφημερίδας με το ζήτημα των υποτιθέμενων όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν. Αυτό ωστόσο δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την Αμπραμσον, καθώς διαθέτει την απαραίτητη πείρα και τα προσόντα για να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: