Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό κατάληψη πάνω από 90 σχολές και τμήματα

Δύο ξεχωριστές πορείες φοιτητών που αντιδρούν στο νέο νόμο – πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμτπης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των σχολών και τμημάτων που τελούν υπό κατάληψη, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ.

Χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια προχώρησαν με πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε από την Ομόνοια πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Την ίδια ώρα, στο χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια Παιδεία, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από το ελληνικό κοινοβούλιο, με ευρεία συναίνεση, μπαίνουν ολοένα και περισσότερο σχολές και τμήματα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 90 σχολές και τμήματα των πανεπιστημίων τελούν υπό κατάληψη, σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε 9 Τεχνολογικά Ιδρύματα τελούν υπό κατάληψη δεκάδες τμήματα.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως οι πρυτάνεις. Πάντως, χθες, καθηγητές από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο διαχώρισαν τη θέση τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της συγκλήτου να μεταφέρει την εξεταστική και υποστήριξαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα ο νέος νόμος.

Σήμερα, καθηγητές που ανήκουν στην Παράταξη Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ) εξέδωσαν λεπτομερή ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι είναι ανάγκη να στηρίξουν όλοι οι καθηγητές «ανοιχτά πανεπιστήμια».

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατηγόρησε τις φοιτητικές παρατάξεις και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που κλείνουν τα Πανεπιστήμια, αλλά και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων ότι με τις αποφάσεις τους για αναβολή των εξεταστικών «ουσιαστικά υποδαυλίζουν τις καταλήψεις».

Σε συμβολική κατάληψη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από σήμερα και για μία εβδομάδα, προχώρησε το συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών του ιδρύματος, ενώ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα τμήματα, προκειμένου να αποφασιστεί η εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΤΕΙ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την μετάθεση της Β’ εξεταστικής περιόδου του ακαδημαϊκού έτους 2010-11, για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, λόγω των κινητοποιήσεων των φοιτητών κατά του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ

Σε κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί φοιτητές που πρόσκεινται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την απομάκρυνση επιχειρηματικών συμφερόντων από το πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ, σε νέες γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκαν χθες αποφασίστηκαν τρεις νέες καταλήψεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό, μέχρι στιγμής, σε εφτά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: