Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Προσκύνημα στην Παναγία των περβολιών στο κατεχόμενο Δίκωμο

Πέρσι ήταν περίπου 200. Πριν από δύο χρόνια σαφώς λιγότεροι. Φέτος, ξεπέρασαν τους 300 οι πρόσφυγες του Πάνω και του Κάτω Δικώμου της επαρχίας Κερύνειας που... επέστρεψαν στο υπό κατοχή χωριό τους για να προσευχηθούν ομαδικά τη μέρα που η Εκκλησία μας γιορτάζει το γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την περασμένη Πέμπτη με ιδιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία διήλθαν από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και δέκα περίπου λεπτά αργότερα βρέθηκαν στην Παναγιά των περβολιών, αφού η κατεχόμενη κωμόπολή τους, που το 1974 είχε περίπου 4800 κατοίκους, απέχει από τη Λευκωσία δέκα μόλις χιλιόμετρα.

Η πρώτη συνάντηση πολλών Δικωμιτών που επέστρεφαν στην Παναγιά τους, μοιραία έγινε στο οδόφραγμα, εκεί στον έλεγχο των ταυτοτήτων και των διαβατηρίων, στον οποίο υποβάλλονταν με βαριά καρδιά. «Και συ πας στο χωριό;», «Θα τα πούμε στην εκκλησία…». Ερωτήσεις -απαντήσεις, η πρώτη συγκίνηση. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν επισκέπτονται συχνά τα κατεχόμενα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την αυξημένη παρουσία τους στον ειδικό χώρο του οδοφράγματος, όπου εκδίδονται οι απαραίτητες ασφάλειες για τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στα κατεχόμενα. Αυτοί που επισκέπτονται συχνά τα κατεχόμενα, έχουν συνήθως εξαμηνιαίες ή ετήσιες ασφάλειες για τα οχήματά τους και δεν χρειάζεται κάθε φορά να πληρώνουν για νέα ασφάλεια.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: