Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Απορριμματοφόρο της Θεσσαλονίκης με καύσιμο από λάδι τηγανίσματος


Από τον Απρίλιο του 2012 αναμένεται να βγει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το απορριμματοφόρο του Δήμου που θα κινείται... με βιοκαύσιμο από τα λάδια των εστιατορίων που χρησιμοποιούνται στο τηγάνισμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αυτή τη στιγμή η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που ανέπτυξε τη σχετική τεχνολογία, ασχολείται πλέον με την παρασκευή ικανοποιητικής ποσότητας βιοκαυσίμου, ώστε το απορριμματοφόρο να μπορεί να κυκλοφορεί για τέσσερις περίπου μήνες.

Το βιοντίζελ θα παράγεται από τηγανέλαια που θα συγκεντρώνονται στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και θα μεταφέρονται από το τμήμα ανακύκλωσης του Δήμου της πόλης, για να παραχθεί το καύσιμο.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η εν λόγω εφεύρεση εν μέσω οικονομικής κρίσης, αφού τα οφέλη ενός οικονομικού καυσίμου που αντικαθιστά με μεγάλη επιτυχία το ντίζελ είναι μεγάλα ενώ αποδίδει πολύ υψηλή ποιότητα βιοκαυσίμου.

Το συγκεκριμένο βιοκαύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όχημα κινείται με ντίζελ, όπως τα ταξί, τα φορτηγά, τα λεωφορεία και τα τρακτέρ.
katestimeno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: