Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής χαιρετίζει τις δηλώσεις Πάγκαλου

Συνάντηση ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη με τον Πρόεδρο τη...Image by Υπουργείο Εξωτερικών via Flickr
Ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, χαιρέτισε τη δήλωση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Κύπρου από την Τουρκία ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Χαιρέτισε, επίσης, την ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, με την οποία αποδοκιμάζεται η διατύπωση απειλών εκ μέρους της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ομήρου επισήμανε ότι «η Τουρκία είναι αυτή που απειλεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο». Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «η διεθνής και ευρωπαϊκή κοινότητα δεν έχουν δικαίωμα να σιωπούν ή να περιορίζονται σε λεκτικές καταδίκες, αλλά είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τιθασεύσουν την Τουρκία».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τόνισε ότι η Τουρκία εκτοξεύει συνεχώς απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, που «απειλούν να τινάξουν στον αέρα την όλη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού» και πρόσθεσε πως «επιδεικνύει σκανδαλώδη απροθυμία να συμβάλει εποικοδομητικά στη διαδικασία επίλυσής του».

Σχολιάζοντας την όξυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι «οι εξελίξεις προκαλούν απογοήτευση, αλλά δεν μας αποθαρρύνουν».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην τρίτη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων τον Οκτώβριο, τονίζοντας ότι «δυστυχώς, δεν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος».

Έστειλε, εξάλλου, μήνυμα ότι «οι πάντες πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα υποχωρήσει στις όποιες πιέσεις».www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: