Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Γαλλία

Μεγάλη έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο με τουλάχιστον ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε πριν απο λίγο στην  πόλη Μαρκούλ, 100 χλμ. νότια της Αβινιόν, στη Γαλλία.

Η έκρηξη έγινε σε φούρνο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων και επι τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που φοβούνται διαρροή πυρηνικής ενέργειας.

H έκρηξη έγινε στις 11.45 τοπική ώρα και ένας εργάτης βρέθηκε καρβουνιασμένος ενω άλλοι είναι σοβαρά.

Για κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας μετά από έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Μαρκούλ στην περιοχή Γκαρντ της νότιας Γαλλίας κάνουν λόγο τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων Centraco που διαχειρίζεται η εταιρεία Socodei, θυγατρικής της EDF στην πόλη Κοντολέ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γαλλικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας(CEA).

Επικαλούμενο την τοπική αστυνομία, το Reuters επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται αξιωματούχο της ASN, το εργοστάσιο επεξεργάζεται πυρηνικά απόβλητα και δεν περιλαμβάνει πυρηνικό αντιδραστήρα.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: