Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιες ταινίες είναι φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας


Μετά τη μίνι απογοήτευση που επιφύλασσε σε πολλούς το A Dangerous Method του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, η μεταφορά του Tinker Tailor Soldier Spy, του μυθιστορήματος του Τζον Λε Καρέ, θεωρείται ένα από τα φαβορί για το Χρυσό Λέοντα. Θα κονταροχτυπηθεί με το Carnage του Ρομάν Πολάνσκι και ίσως και με το Shame του Στιβ ΜακΚουίν.

Η ταινία του Tόμας Άλφρεντσον θεωρήθηκε από την αρχή ένα από τα φαβορί για το μεγάλο βραβείο του 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Βασίζεται σε κατασκοπικό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ (γραμμένο τη δεκαετία του 1970) και έχει ως ήρωα τον Τζορτζ Σμάιλι (Γκάρι Όλντμαν), έναν πρώην υπάλληλο της υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν «Τυφλοπόντικα» που βρίσκεται στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν οι Τζον Χερτ και Κόλιν Φερθ.

Η ταινία κάνει την Δευτέρα πρεμιέρα στη Βενετία και οι πρώτες κριτικές είναι ιδιαίτερα θετικές.

Ένα από τα αρχικά φαβορί ήταν το A Dangerous Method του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ για τη σχέση του Φρόιντ με τον Γιούνγκ και τη γέννηση της ψυχανάλυσης. Ωστόσο, η ταινία δεν συγκέντρωσε τόσο καλές κριτικές και ορισμένοι μόνο μίλησαν με καλά λόγια για την ερμηνεία της Κίρα Νάιτλι.

Ούτε όμως και το Ides of March θεωρείται φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι. Η ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ θεωρήθηκε αρκετά «εμπορική» (αν και σε γενικές γραμμές άρεσε) και τα περισσότερα εγκωμιαστικά σχόλια συγκέντρωσε η ερμηνεία του Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος μπορεί από τώρα να ελπίζει σε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Αντιθέτως, το Carnage του Ρομάν Πολάνσκι φαίνεται ότι άρεσε σε όλους. Γυρισμένο την περίοδο που ο σκηνοθέτης βρισκόταν ουσιαστικά σε κατ' οίκον περιορισμό, το Carnage, το οποίο βασίζεται σε θεατρικό έργο, είναι ένα από τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Οι Κέιτ Ουίνσλετ, Τζόντι Φόστερ, Τζον Σ. Ράιλι και Κρίστοφ Βαλτς ερμηνεύουν τέσσερις ανθρώπους (δύο ζευγάρια) που συναντιούνται όταν οι γιοι τους μπλέκουν σε καβγά στο σχολείο.

Θετικά ήταν τα σχόλια και για το Shame του Στιβ ΜακΚουίν, το οποίο διαπραγματεύεται τις σεξουαλικές περιπέτειες ενός νεαρού άνδρα (Μάικλ Φασμπέντερ) και παρακολουθεί τι συμβαίνει όταν η μικρότερη αδελφή του έρχεται να ζήσει μαζί του.

Όσο για τις Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου; Συγκέντρωσαν και αρνητικές και θετικές κριτικές, με τον Guardian να μιλά για μία «εξαιρετική, ψυχρή ταινία» και να της δίνει τέσσερα στα πέντε αστέρια.

Ακόμα δεν έχει προβληθεί, βέβαια, τα πολυαναμενόμενα Ανεμοδαρμένα Ύψη της Άντρεα Άρνολντ (Fish Tank).

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: