Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

15 Τραυματίες στο Σύνταγμα - Προσαγωγές και συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

"Κλεφτοπόλεμος" στο Σύνταγμα. Μπουκάλια, κρότου - λάμψης και μερικά χημικά προς τους συγκεντρωμένους. 

Πολλές διμοιρίες ΜΑΤ  στο Σύνταγμα όπου έχουμε ήδη 15 τραυματίες και 4 συλλήψεις

Τρία άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γιατί η κατάστασή τους είναι σοβαρή, σύμφωνα με την ιατρική ομάδα της πλατείας.

Ένταση και επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου. Τέσσερα άτομα, συνελήφθησαν με την κατηγορία της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 400 άτομα προσπάθησαν να αποκλείσουν τη λεωφόρο Αμαλίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά στη Βουλή τους απώθησαν προς την πλατεία Συντάγματος ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, φορώντας κουκούλες, εκσφενδόνισαν προς τους αστυνομικούς πέτρες και μολότοφ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη χρήση χημικών και τους απώθησαν προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και διαλύθηκαν.

Στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα εκτεταμένα επεισόδια πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη καθώς ομάδες κουκουλοφόρων πετούν μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ένα πρόχειρο νοσοκομείο στον Λευκό Πύργο και έχουν πραγματοποιηθεί 94 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για κατοχή βεγγαλικών και όπλων αντίστοιχα.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας οπερατέρ ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από αστυνομικό των ΜΑΤ της στιγμή του κατέγραφε μία σύλληψη ενός ατόμου.

Παράλληλα οι διαδηλωτές έχουν ανάψει διάσπαρτες φωτιές στην οδό Τσιμισκή. Μερικά άτομα έχουν απομείνει μπροστά από  το συνεδριακό κέντρο, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούν να απομακρύνουν τους οπαδούς του Ηρακλή.

Νωρίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί πέταξαν αυγά και μπουκάλια στους αστυνομικούς καθώς ομάδα των ΜΑΤ σταμάτησε την πορεία τους. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ στο μπλόκο των διαδηλωτών μπήκαν και αντιεξουσιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: