Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εξιχνίαση δύο ένοπλων ληστειών στα Χανιά


Δύο ένοπλες ληστείες που είχαν διαπραχθεί στα Χανιά το 2008 και το 2005 εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.Και για τις δυο ληστείες κατηγορείται 47χρονος απο τα Χανιά, και ο οποίος το Μάιο του 2011 συνελήφθη για τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ στους Αγίους Αποστόλους και για την απόπειρα ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στη Σούδα, ενώ κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε χρονικό διάστημα κατα το οποίο διέμενε στον Τσεσμέ Ρεθύμνου.

Πρόκειται για έναν σκληρό επαγγελματία κακοποιό, με διαχρονική δράση, που σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται πεισματικά να κατονομάσει τον συνεργό του που αναζητείται.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο 47χρονος (που είναι ήδη προφυλακισμένος) κατηγορείται - έως τώρα - για τα εξής :

18 Φεβρουαρίου 2005 : Ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χανίων στην πλατεία 1866
10 Απριλίου 2008 : Αιματηρή ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Τζανακάκη
30 Ιουνίου 2010 : Απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Τσεσμέ Ρεθύμνου
3 Φεβρουαρίου 2011 : Απόπειρα ληστείας με εκρηκτικό μηχανισμό στην Εθνική Τράπεζα στην Σούδα
7 Φεβρουαρίου 2011 : Ένοπλη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής απο το super market ΙΝΚΑ στην περιοχή των Αγ.Αποστόλων.
Ο Αστυνομικός Διευθυντης Χανίων κ.Παντελής Μουρτζανός (αριστερή φωτο), αφού συνεχάρη τον διευθυντή και τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, τόνισε :

"Οι επίδοξοι κακοποιοί πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θέτουμε καμία υπόθεση στο αρχείο. Αν καταφέρουν προσωρινά να αποφύγουν την σύλληψη δεν θα τα καταφέρουν τελικά. Η σύλληψή τους μπορεί να γίνει και μετά την πάροδο ετών".

Όπως διευκρίνησε ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ.Αρτέμης Κουτσαυτάκης (δεξιά φωτό) ο 47χρονος και ο συνεργός του που αναζητείται, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των ληστειών "απο την προανάκριση και την περισυλλογή στοιχείων-πειστηρίων που βρέθηκαν στους χώρους των ληστειών".

Έργα και ημέρες
18 Φεβρουαρίου 2005 : Στις 18:56 δύο κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων (πιστόλι και Kalasnikov) ληστεύουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πλατεία 1866 των Χανίων. Με την λεία τους (14.000 ευρώ) ανεβαίνουν σε μοτοσυκλέτα για να διαφύγουν. Όμως η μοτοσυκλέτα δεν παίρνει μπροστά. Εκείνη την ώρα φτάνουν οι αστυνομικοί τους οποίους οι ληστές πυροβολούν, ενώ προσπαθούν να κλέψουν αυτοκίνητο που είχε σταματήσει σε κόκκινο φανάρι, χωρίς να τακαταφέρουν. Τελικά κλέβουν απο την παρακείμενη πιάτσα ένα ταξί και διαφεύγουν.

10 Απριλίου 2008 : Ντάλα μεσημέρι δύο κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων (πιστόλι και Kalasnikov) ληστεύουν την τράπεζα Πειραιώς στην οδό Τζανακάκη των Χανίων. Με την λεία τους (38.115 ευρώ, 9.500 δολλάρια ΗΠΑ και 820 λίρες Αγγλίας) διαφεύγουν με μοτοσυκλέτα. Όμως τρέχοντας, τους καταδίωξε υπάλληλος της τράπεζας , ο οποίος κάποια στιγμή κατάφερε να τους πλησιάσει και τότε ο ένας ληστής πυροβόλησε εναντίον του με το Καλάσνικωφ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στα πόδια. Παράλληλα, οι ληστές βλέποντας ένα περιπολικό της αστυνομίας να κινείται προς αυτούς, το γάζωσαν με 12 ριπές , ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο αστυνομικός που το οδηγούσε και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

30 Ιουνίου 2010 : Ο 47χρονος έχει φύγει απο τα Χανιά και διαμένει στον Τσεσμέ Ρεθύμνου. 45χρονος κτηνοτρόφος, στον οποίο ο δράστης φέρεται να χρωστούσε χρήματα, πήγε μαζί με αλλοδαπό εργάτη στον ελαιώνα που διατηρούσε ο 47χρονος στο συγκεκριμένο χωριό. Ενώ το θύμα είχε ήδη ξεκινήσει να μαζεύει καυσόξυλα από το χωράφι του δράστη, όταν εκείνος τον αντιλήφθηκε βγήκε έξω για να του ζητήσει εξηγήσεις. Έτσι, μετά από την έντονη λογομαχία που είχαν οι δύο άνδρες, ο δράστης άρπαξε το όπλο του και σημάδευσε το θύμα του στο πρόσωπο. Η σφαίρα βρήκε τον άτυχο κτηνοτρόφο στο ύψος του λαιμού τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

3 Φεβρουαρίου 2011 : Στις 8 το πρωί, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέταξαν στην τζαμαρία της Εθνικής Τράπεζας στην Σούδα , αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με σκοπό να σπάσουν οι τζαμαρίες και στον πανικό που θα προκληθεί να ληστεύσουν την Τράπεζα. Όμως οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες δεν έσπασαν και οι δράστες διέφυγαν,

7 Φεβρουαρίου 2011 : Μετά το κλείσιμο του super market ΙΝΚΑ στην περιοχή των Αγ.Αποστόλων και ενώ υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών μετέφερε τις εισπράξεις, δύο κουκουλοφόροι με την απειλή πιστολιού έκλεψαν το ειδικό κουτί μεταφοράς που περιείχε 34.000 ευρώ και διέφυγαν.

Το τέλος της δράσης 4 Μαίου 2011 : Μετά από οργανωμένη επιχείρηση την οποία συντόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Π. Μουρτζανός, πραγματοποιήθηκε έφοδος απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε σπίτι στο Βαμβακόπουλο Χανίων όπου διέμενε ο 47χρονος. Σε σωματική έρευνα που του έγινε, αλλά και σε έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι TOKAREV και 37 σφαίρες διαμετρήματος 7.65 mm. Ένα οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ. Ένα κομμένο δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με αποξυσμένους αριθμούς βάσης και κάνης. Δύο γεμιστήρες και εκατό φυσίγγια Καλάσνικοφ. Είκοσι δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Μια ολοπρόσωπη μαύρη κουκούλα (full-face). Μια δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας KTM, χρώματος μαύρο με με αποξυσμένους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και με αυτοσχέδια πλαστή πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή του συγκεκριμένου και σε άλλες ληστείες, όχι μόνο στα Χανιά, αλλά και στο Ρέθυμνο.

Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: