Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος δίωξης για το Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank

Δεν διώκεται πλέον για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank» ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς, με μία συμφωνία μεταξύ του επιχειρηματία, του διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank και του αρμόδιου εισαγγελέα, εξαλείφθηκε το αξιόποινο της πράξης.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι υπογραφές «έπεσαν» από τον κ.Λ. Λαυρεντιάδη, το διευθύνοντα σύμβουλο της Proton Bank, Γ. Τανισκίδη, και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση. Ο Λ. Λαυρεντιάδης επέστρεψε σε μετρητά 51 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα, η οποία δηλώνει ρητά ότι ικανοποιήθηκε πλήρως από οποιεσδήποτε διεκδικήσεις της έναντι του επιχειρηματία.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει στις 30 Ιουλίου 2011 η Ελευθεροτυπία. Ακολούθησαν η αποκάλυψη της ενίσχυσης της Proton με ένεση 100 εκατ. ευρώ, ενώ είχε διαπιστωθεί η υπεξαίρεση και παρά τη διαφωνία των υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που επισήμαναν την παρέκκλιση από το νόμο. Κατόπιν στις 3 Αυγούστου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε τροπολογία, με την οποία εξασφάλισε για την ενίσχυση της τράπεζας νομική κάλυψη και μάλιστα αναδρομικά από το 1997.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: