Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Ακριβότερα ως και 30% το πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη

Ακριβότερα ως και 30% αγοράζουν εφέτος το πετρέλαιο θέρμανσης οι Βορειοελλαδίτες, αφού με την έναρξη διάθεσής του...
η τιμή κυμαίνεται από 90 έως και 95 λεπτά/λίτρο, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι, αυτή διαμορφωνόταν στα 68-73 λεπτά/λίτρο.

Επισημαίνεται πάντως, ότι μεσολάβησε αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 21 στα 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, γεγονός που επέφερε μια μέση επιβάρυνση περίπου 5 λεπτά/λίτρο για τον καταναλωτή, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Βενζινοπωλών «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής.

Με βάση πάντως το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται σε πρατήριο της Πέλλας με 89 λεπτά/λίτρο και η υψηλότερη στο νομό Αρτας με 1ευρώ/λίτρο.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 92 λεπτά/λίτρο για τις μεγάλες ποσότητες, αλλά υπάρχουν και πρατήρια που εκτελούν παραγγελίες με κόστος τα 89,8 λεπτά/λίτρο, σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές σε Πιερία, Ημαθία και Φλώρινα, ενώ σε Γρεβενά, Κοζάνη, Χαλκιδική, Ξάνθη και Ροδόπη, η μέσητιμήδιάθεσης του πετρελαίου διαμορφώνεται στα 95 λεπτά ανά λίτρο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κιουρτζής επεσήμανε ότι οι Βορειοελλαδίτες πρατηριούχοι εφοδιάζουν και σήμερα τα νοικοκυριά με πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να εκτελέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις παραγγελίες που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πολυήμερων κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι τελωνειακοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά της Β. Ελλάδας αναμένεται να ομαλοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας που ξεκινά από αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: