Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ελεύθερη η 62χρονη που συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ

 Ελεύθερη, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων ευρώ και υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε, μετά την απολογία της ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 62χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρίας εμπορίας ενδυμάτων, η οποία συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ.

Η επιχειρηματίας, που συνελήφθη από το ΣΔΟΕ με την αυτόφωρη διαδικασία, αρνήθηκε την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ, σε βαθμό κακουργήματος, που της απαγγέλθηκε, για οφειλή προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 600 χιλιάδων ευρώ, κατά το διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο έως σήμερα.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε έκανε αναφορά στα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή της, λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τον κλάδο εμπορίας ενδυμάτων ως συνέπεια και της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Υποστήριξε δε ότι η ανάγκη να διατηρηθεί στη ζωή η εταιρία και να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας δημιούργησε αυτήν την απαίτηση από ΦΠΑ, ενώ υπενθύμισε ότι η επιχείρησή της κατέβαλε κατά το 2010 φόρους άνω των 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο.

Εξάλλου, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την ακίνητη περιουσία της εταιρίας αλλά και της προσωπικής της, αντιστοίχως εμπορικής αξίας ύψους 30 και 6 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένη να πουλήσει μέρος αυτής ώστε να καλυφθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις της επιχείρησης. Στο σημείο αυτό, επισήμανε ότι τα σε βάρος της εταιρίας αλλά και της ιδίας προσωπικά επιβληθέντα μέτρα (στέρηση φορολογικής ενημερότητας, δέσμευση εταιρικών λογαριασμών) από το Δημόσιο, εξαιτίας των φορολογικών εκκρεμοτήτων, καθιστούν αδύνατη την εκποίηση των ακινήτων.

Ανακριτής και εισαγγελέας με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 


Αυτή είναι η Miss Fena που χρωστάει 596.000 ΦΠΑ και την συνέλαβαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: