Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δεν έχουν τέλος οι απολύσεις στον Ελεύθερο Τύπο

Μόλις πριν από ένα μήνα απολύθηκαν τρεις δημοσιογράφοι από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και ενώ η ιδιοκτησία της εφημερίδας διατείνεται πως δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, με την έναρξη του νέου μήνα, απολύθηκε και ένας από τους καλύτερους και πολυβραβευμένους σκιτσογράφους της χώρας, ο Μιχάλης Κουντούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «επιχείρημα» από τη διεύθυνση της εφημερίδας που πρόσκειται στη ΝΔ, ήταν ότι δεν ταιριάζουν τα σκίτσα του στη «λογική» της εφημερίδας και ότι η εφημερίδα θέλει άλλου είδους πολιτικό σκίτσο.

Αυτά τη στιγμή που ο σκιτσογράφος είναι πανελλήνια, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένος, για την ποιότητα, την ευρηματικότητα και την αιχμηρότητα των σκίτσων, τα οποία φημίζονται για τις πολιτικές και κοινωνικές αιχμές τους.

Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κουντούρης ήταν ο μοναδικός σκιτσογράφος, τον οποίο είχε εδώ και δύο χρόνια ο Ελεύθερος Τύπος, και ήταν αυτός που σήκωνε όλο το βάρος τις εικονογράφησης με σκίτσα τόσο του ημερήσιου φύλλου, όσο και του κυριακάτικου.

Παράλληλα, απολύθηκε ο συντάκτης, αρμόδιος για θέματα υπουργείου Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτάκος.

Οι απολύσεις αυτές επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων στην εφημερίδα, το οποίο, ούτως ή άλλως, τους τελευταίους μήνες, κατά την έντονη φημολογία που υπάρχει, έχει αλλάξει προς το χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: