Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Στο σκαμνί γιατροί - φοροφυγάδες στη Θεσσαλονίκη!

Δικογραφίες σε γιατρούς Θεσσαλονίκης για φορολογικές παραβάσεις Εννέα γιατροί, κατά περίπτωση, δεν έκοβαν αποδείξεις ή δεν τηρούσαν σωστά τα βιβλία ασθενών, ή δεν ενημέρωναν σωστά τα βιβλία εσόδων- εξόδων, καθώς και τα προβλεπόμενα φορολογικά βιβλία.

«Σαφάρι» στα ιατρεία της Θεσσαλονίκης, για τη βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων, πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία το τελευταίο τριήμερο, έπειτα από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στο τηλεφωνικό νούμερο 11012 της Οικονομικής Αστυνομίας, κλιμάκια του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησαν έρευνα σε 20 ιατρεία διάφορων ειδικοτήτων.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι εννέα γιατροί, κατά περίπτωση, δεν έκοβαν αποδείξεις ή δεν τηρούσαν σωστά τα βιβλία ασθενών, ή δεν ενημέρωναν σωστά τα βιβλία εσόδων- εξόδων, καθώς και τα προβλεπόμενα φορολογικά βιβλία.

Σε μία περίπτωση γιατρού ψυχιάτρου - ψυχολόγου δεν τηρούνταν καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε μία άλλη περίπτωση ενός οδοντιατρείου διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν και άλλοι οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.

Σε βάρος των εννέα ιατρείων σχηματίζονται δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να κινήσουν τις διοικητικές διαδικασίες.

Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι το «Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ως αποστολή τη δίωξη παραβάσεων σε βάρος οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και περίθαλψης των πολιτών και ιδίως τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, τις παράνομες συνταγογραφήσεις, τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής ιατρικών ή νοσηλευτικών υπηρεσιών».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: