Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα οι συναντήσεις Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς

Τον κύκλο επαφών του, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την Κυριακή, με τους πολιτικούς αρχηγούς ολοκλήρωσε  ο πρωθυπουργός.

Οι συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου ξεκίνησαν χτες με τον Αντώνη Σαμαρά. Κατά τη διάρκεια της 20λεπτης συνομιλίας τους διαπιστώθηκε πλήρης διάσταση απόψεων, η οποία επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε με έντονο ύφος κάθε τέτοια προοπτική λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι ένας πρωθυπουργός και ένας πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε μαζί για να ζητήσουν κάτι, έχουν χαράξει μια κοινή εθνική γραμμή και πάνε να τη διαπραγματευτούν. Εσύ δεν παρουσίασες τίποτα τέτοιο ούτε σε μένα αλλά ούτε στους υπουργούς σου. Εδώ δε συμφωνείς με τους υπουργούς σου. Δεν έκανες καν τον κόπο να δώσεις τις επιστολές που σου ζητήσαμε».

Πρώτος πέρασε σήμερα την πόρτα του Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάλεσε «τα παιδιά της Βοστόνης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε αναφερόμενος στους Παπανδρέου και Σαμαρά, να δείξουν υπευθυνότητα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι άκουσε και δεν πρότεινε και εκτίμησε ότι τα γεγονότα θα οδηγήσουν σε εκλογές, ενώ δεν τέθηκε θέμα συγκυβέρνησης

Η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού, την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προσφυγή σε κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, που συνάντησε τελευταίος τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: