Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δύο κωφοί καλλιτέχνες, ο Γκόγια και ο Μπετόβεν, «συνυπάρχουν» σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Μία διπλή έκθεση που ενώνει δύο σημαντικούς κωφούς καλλιτέχνες του 18ου αιώνα, τον ζωγράφο, Φρανσίσκο Γκόγια και τον συνθέτη Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, θα φιλοξενήσει από τις 19 Οκτωβρίου το Τελλόγλειο Ίδρυμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο τίτλος της έκθεσης, «Εκκωφαντικοί ήχοι δύο θαυμάσιων κωφών» ανήκει στην διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Στην Εθνική Πινακοθήκη ανήκουν 211 χαρακτικά έργα του Φρανσίσκο Γκόγια, τα οποία δανείστηκαν στο Τελλόγλειο για να συμπληρώσουν την μεγάλη έκθεση.

Η έκθεση των χαρακτικών από την Εθνική Πινακοθήκη πλαισιώνεται από την παρουσίαση έξι ζωγραφικών έργων από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το «Πορτρέτο Νεαρής Γυναίκας» του Γκόγια. Τα υπόλοιπα έργα είναι: «Το πορτρέτο της Βασίλισσας της Ισπανίας», «Η Απογείωση ενός Αερόστατου», αλλά και τα πορτρέτα σημαντικών προσωπικοτήτων στην Ισπανία της εποχής.

Σε αυτά ο θεατής μπορεί να δει τον τρόπο με τον οποίο άλλοι ζωγράφοι της ίδιας εποχής αντιμετώπισαν τα αγαπημένα θέματα του Ισπανού καλλιτέχνη.

Παράλληλα, με την έκθεση του Γκόγια στο Τελλόγλειο θα φιλοξενηθούν αυτόγραφα, έγγραφα, μικροαντικείμενα και ενθύμια του Μπετόβεν.

Το υλικό της έκθεσης εξασφαλίστηκαν από το Beethovenhaus της Βόνης.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από πολυάριθμες παράλληλες εκδηλώσεις που θα σχετίζονται με το θέατρο, τη μουσική, το χορό, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, ακόμη και την ιατρική (ημερίδα με θέμα την κώφωση).

Η είσοδος στην διπλή έκθεση είναι στα 4 ευρώ, ενώ δωρεάν θα είναι η είσοδος για όλους τους φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: