Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ιρλανδία: Από το ριάλιτι πάει κατευθείαν για Πρόεδρος

Ένας επιχειρηματίας που έγινε διάσημος από ένα τηλεοπτικό ριάλιτι σόου αύξησε το προβάδισμά του στην κούρσα για την προεδρία της Ιρλανδίας, σύμφωνα με μια σημερινή δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι δύο κυβερνητικοί υποψήφιοι θα ηττηθούν με διαφορά.

Ο Σον Γκάλαχερ, ένας ανεξάρτητος ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα χρησιμοποιήσει το αξίωμα, το οποίο έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, για να προσελκύσει επενδύσεις στην Ιρλανδία, διαθέτει πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης την υποστήριξη του 40% των ερωτηθέντων κατά τη δημοσκόπηση IPSOS MRBI, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Άιρις Τάιμς».

Ο Γκάλαχερ βρίσκεται 15 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Μάικλ Ντ. Χίγκινς του Εργατικού Κόμματος, ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό. Το προβάδισμα αυτό είναι το μεγαλύτερο που είχε ο Γκάλαχερ σε οποιαδήποτε μεγάλη δημοσκόπηση.

Ο Χίγκινς, ποιητής και πρώην υπουργός Πολιτισμού, ήταν το φαβορί μέχρι την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας έτσι στην κυβέρνηση την ευκαιρία να περισώσει τα προσχήματα σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, Φάιν Γκέιλ, έχει βγει εκτός μάχης.

Ο Μάρτιν Μακγκίνες, ένας πρώην διοιητής της ανταρτικής οργάνωσης Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA), βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 15%.

Ο Ντέιβιντ Νόρις, ένας υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γκέι και πρώην φαβορί στην προεδρική αναμέτρηση, επλήγη από σκάνδαλα και βρίσκεται στο 8% των προτιμήσεων, ενώ ο Γκάι Μίτσελ του Φάιν Γκέιλ βρίσκεται στο 6%.

Μολονότι ο ρόλος του είναι ως επί το πλείστον συμβολικός, ο πρόεδρος της Ιρλανδίας έχει το δικαίωμα να παραπέμπει νομοθετήματα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Γκάλαχερ, ο οποίος έκανε περιουσία πουλώντας τεχνολογία και καλωδιώσεις σε νέες κατοικίες κατά τη διάρκεια της άνθησης της ιρλανδικής αγοράς ακινήτων, έγινε διάσημος όταν εμφανίσθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Φωλιά του Δράκου» (Dragon's Den) όπου επιχειρηματίες πρότειναν τις ιδέες τους σε χρηματοδότες ελπίζοντας να κερδίσουν τη χρηματοδότησή τους.

Η μεγαλύτερη εκλογική αδυναμία του θεωρείται το γεγονός ότι ήταν παλιότερα μέλος του κεντροδεξιού Φιάνα Φέιλ, το οποίο οι ψηφοφόροι θεωρούν υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: