Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σχολεία - γιαπιά στη Θεσσαλονίκη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ/ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Μισοτελειωμένα έχουν μείνει δεκάδες έργα σχολικής στέγης της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργολάβοι έχουν διακόψει τις εργασίες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ορισμένοι δήμοι έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να εντάξουν την κατασκευή νέων διδακτηρίων στο ΕΣΠΑ, τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές εξακολουθούν να παρακολουθούν μαθήματα σε υπόγεια, κοντέινερ, μισθωμένα καταστήματα και αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδες.

Η δύσκολη καθημερινότητα εκατοντάδων οικογενειών του νομού Θεσσαλονίκης επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από την απουσία σχολικών υποδομών, τη διπλοβάρδια, αλλά και τις συνθήκες φοίτησης των παιδιών. Η πηγή των προβλημάτων δεν εντοπίζεται μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά σε καθυστερήσεις, αντιπαραθέσεις και προχειρότητες που «στοιχειώνουν» τα προγράμματα σχολικής στέγης του νομού εδώ και δεκαετίες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: