Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να τερματίσει τις απειλές κατά της Κύπρου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει την Τουρκία να απέχει από απειλές ή οποιεσδήποτε ενέργειες εναντίον της Κύπρου με... αφορμή τις έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η Κομισιόν εκφράζει επίσης ανησυχία για την ένταση που επικρατεί στην περιοχή.

Παρουσιάζοντας την έκθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε είπε ότι ουδεμία πρόοδος έχει σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει να απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία και να απέχει από οποιαδήποτε πηγή έντασης που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Ρασμούσεν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα κατόπιν παρέμβασης του ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, Κυριάκου Μαυρονικόλα ο κ. Ρασμούσεν καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΕΕ και των κρατών μελών της περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: