Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μπλόκο στους χάκερ που "χτυπάνε" επωνύμους

HackersImage by José Goulão via FlickrΣτα ίχνη κυκλώματος το οποίο έχει βάλει στο στόχαστρο του επώνυμους της showbiz και μέσω του Ίντερνετ εξαπολύει επιθέσεις στις ιστοσελίδες τους και τα προσωπικά τους προφίλ σε site κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους χάκερ που έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή ηθοποιών, τραγουδιστών και δημοσιογράφων άρχισε μετά τη σύλληψη ενός 24χρονου στο Λαύριο, ο οποίος απειλούσε συντάκτες ενημερωτικής ιστοσελίδας του Διαδικτύου, ενώ κατά την επιχείρηση των αστυνομικών βρέθηκε να έχει στην κατοχή του πλούσιο και σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στην κατοχή τους στοιχεία για συγκεκριμένα άτομα που λειτουργούν κατά καιρούς ως «αόρατοι» διαχειριστές των διαδικτυακών προφίλ επωνύμων, τραγουδιστών, ηθοποιών, μανεκέν, ακόμα και δημοσιογράφων.

Χωρίς, δηλαδή, οι πραγματικοί διαχειριστές του προφίλ να το γνωρίζουν, οι χάκερ με ένα ειδικό λογισμικό μετατρέπονταν οι ίδιοι σε διαχειριστές του προφίλ, με αποτέλεσμα να γράφουν κακόβουλα σχόλια στη σελίδα του επώνυμου προσώπου και να πλήττεται με τον τρόπο αυτό η φήμη του σε σχέση με τους θαυμαστές και τους φίλους του.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει στα χέρια της στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως ο 24χρονος γιος πρώην αστυνομικού είναι ο άνθρωπος που είχε γίνει εφιάλτης για γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφο, καθώς είχε παγιδεύσει το προφίλ της στο Facebook. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τουλάχιστον δέκα τέτοιες περιπτώσεις, καθώς η αστυνομία έχει δεχτεί σχετικές καταγγελίες.

Ηδη τα στοιχεία που έχει συλλέξει η υπηρεσία έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή, ενώ αναμένεται να καταλήξουν στα χέρια του και άλλα στοιχεία σχετικά και με τους υπόλοιπους επώνυμους που έχουν πέσει θύματα αυτού του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Espresso», η ομάδα των χάκερ έχει χτυπήσει ακόμα και προσωπικές ιστοσελίδες δημοσιογράφων, στην καλύτερη περίπτωση τις έχει κατεβάσει, ενώ στη χειρότερη έχουν εμφανιστεί υβριστικά για το κοινό κείμενα τα οποία φαίνεται πως έχει γράψει ο ίδιος ο διαχειριστής!

Τραγουδίστριες, ηθοποιοί, τηλεπαρουσιάστριες και μοντέλα έχουν πέσει θύματα των «αόρατων χάκερ», για τους οποίους φαίνεται πως ήρθε η ώρα της κρίσης, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις αρχές είναι σημαντικά και γρήγορα αναμένονται εξελίξεις.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ/ Espresso
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: