Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εκτός ΕΣΥ προσωρινά οι καρδιοχειρουργοί του «Αγία Σοφία»

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής παραπέμπονται οι τρεις γιατροί της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Παίδων «Αγία Σοφία» έπειτα από τις βαρύτατες καταγγελίες για αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των μικρών ασθενών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας «το Διοικητικό Συμβούλιο του παιδιατρικού νοσοκομείου με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα των εμπλεκομένων Παιδοκαρδιοχειρουργών όπως παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα, αποφάσισε την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 1ης Υ.Πε Αττικής». Επίσης, βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα τους επιβλήθηκε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους

 Μείζον ηθικό ζήτημα για τη στάση των τριών γιατρών της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία προκύπτει μετά την αποκάλυψη-«βόμβα» του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή.

Καθώς φαίνεται, η συμπεριφορά των τριών γιατρών όχι μόνο οδήγησε στο κλείσιμο της κλινικής, αλλά και εντός αυτής, όταν λειτουργούσε, διαδραματίζονταν σκηνές που μόνο ντροπή και κατακραυγή μπορούν να προκαλέσουν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι οι γιατροί της συγκεκριμένης κλινικής μετέφεραν τις διαμάχες τους ακόμα και μέσα στα χειρουργεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξυπνούν από τη νάρκωση, δίχως να έχουν χειρουργηθεί.

 Πλέον τα περίπου 36 μωρά και παιδιά που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της μοναδικής παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας του ΕΣΥ προκειμένου να υποβληθούν στη σωτήρια για τη ζωή τους επέμβαση θα διακομίζονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: