Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μπαράζ από απεργίες στον τύπο και τα κρατικά ΜΜΕ

Μπαράζ από απεργίες και στάσεις εργασίας την Τετάρτη στον ΠΗΓΑΣΟ (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΑ, GOAL NEWS, κ.λ.π., σε  όλα τα κρατικά ΜΜΕ,  την Πέμπτη και κυλιόμενες 6ωρες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ, είναι τα νέα από το δημοσιογραφικό μέτωπο που έχει πάρει φωτιά.

Το “πογκρομ” απολύσεων στον όμιλο του Πηγάσου συνεχίζεται. Χτες σειρά πήρε o Sentra 103,3 απ’ τον οποίο απολύθηκαν 8 δημοσιογράφοι. Οι δύο ήταν στο μισθολόγιο του σταθμού κι οι άλλοι 6 με δελτία παροχής

Αναλυτικά:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για τις ενέργειες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», που έχει εξαπολύσει κύμα απολύσεων και προσπαθεί να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις στους εργαζόμενους του, αποφάσισε κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, την κήρυξη στάσης εργασίας των συντακτών, που εργάζονται σε όλα τα μέσα του Ομίλου (εφημερίδες, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες).
Η στάση αυτή εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου 2011 με αιτήματα:
  • Την ανάκληση όλων των απολύσεων και
  • την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Καλούμε δε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Συνέλευση στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) στις 12 το μεσημέρι.

 4ωρη στάση εργασίας στα κρατικά ΜΜΕ την Πέμπτη

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ αποφάσισαν κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών ραδιοφωνίας, που εργάζονται στο Δημόσιο, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το Κανάλι της Βουλής, το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Με την 4ωρη αυτή στάση οι Ενώσεις ζητούν:
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»
  • να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης και
  • να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καλούν όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Συνέλευση στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), στις 12 το μεσημέρι.

Κυλιόμενες καθημερινές 6ωρες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ  στην σημερινή μας Γενική  Συνέλευση , στο πλαίσιο  της 24ωρης απεργίας   αποφασίσαμε  να  συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις
-   ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  στην απόφαση  της κυβέρνησης  να μετατρέψει τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ σε  κρατικούς υπαλλήλους
Η  ΕΡΤ  πρέπει να  είναι  ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Η ενημέρωση είναι  δημόσιο αγαθό και αφορά  όλη την κοινωνία
–Επιμένουμε  με τις δράσεις μας  να μην  εφαρμοστεί στην πράξη  το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, το οποίο  υπονομεύει την Σύναψη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας , «κουρεύει» τους μισθούς   μας και τις συντάξεις , βάζει την ταφόπλακα στη  ανεξαρτησία της  δημόσιας τηλεόρασης και την μετατρέπει  σε  κρατική  υπηρεσία
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ :
_   Κυλιόμενες  καθημερινές  6ωρες στάσεις εργασίας , αρχής γενομένης από  αύριο   6 το απόγευμα  έως τα μεσάνυχτα.
–  Την  Τετάρτη (2.11.2011)  δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΤ , πραγματοποιούν    συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι στο  Άγαλμα  του Άγνωστου  Στρατιώτη.
Με  φιμωμένα  στόματα  και μαύρα περιβραχιόνια  θα υψώσουμε πανό
« ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ»
–  Προτείνουμε στο διασωματειακό  που συνεδριάζει την Τετάρτη , να εισηγηθεί  την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας   σε ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ  την ερχόμενη  βδομάδα.
– Την ερχόμενη Πέμπτη κοινή  Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στα  ΔΗΜΟΣΙΑ   ΜΕΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: