Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΜΕ: Κατά του τρόπου αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών


Την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν σε γυμνάσια και λύκεια, λόγω... των καταλήψεων, εκφράζουν οι καθηγητές.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει το πρόβλημα «λογιστικά» προσθέτοντας απλώς ώρες και ημέρες στο σχολικό πρόγραμμα και «δεν λαμβάνει υπόψη την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διάσταση του θέματος».

«Θεωρούμε υποκριτικό το ενδιαφέρον του υπουργείου για την απώλεια διδακτικών ωρών και από το γεγονός της ξαφνικής περσινής απόφασής του με την οποία έληξαν τα μαθήματα στα σχολεία το Μάιο, κατά μία εβδομάδα νωρίτερα», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Οι καθηγητές υπογραμμίζουν ότι η αναπλήρωση της ύλης πρέπει να γίνεται με ρυθμούς που να επιτρέπουν την αφομοίωσή της από τους μαθητές και κάνουν λόγο για «απλουστευτική και μηχανιστική διαχείριση» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας του ζητήματος που «λειτουργεί τιμωρητικά σε σχέση με τις μαθητικές κινητοποιήσεις».

Υποστηρίζουν ότι όποια εισήγηση για αναπλήρωση διδακτικών ωρών πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να είναι προϊόν συλλογικής βούλησης, του Συλλόγου των Διδασκόντων, των γονέων και των μαθητών, με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια και σημειώνουν: «αν, προς τη λήξη του διδακτικού έτους, διαπιστωθεί, πως εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μη κάλυψης της διδακτέας ύλης σε αρκετές σχολικές μονάδες και για συγκεκριμένα μαθήματα, θεωρούμε ότι είναι προτιμότερο να ζητηθεί από τον υπεύθυνο οργανισμό η κατ' επιλογή περικοπή ενός τμήματός της, ώστε να αποφευχθεί η μεγαλύτερη και αλυσιτελής επιβάρυνση των μαθητών».

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «πιέσεις που ασκούνται από ορισμένα στελέχη της Διοίκησης προς συναδέλφους να εργαστούν τα Σάββατα για την αναπλήρωση της ύλης», επισημαίνοντας ότι «οι πιέσεις αυτές ελέγχονται ως μη σύννομες, επειδή το Σάββατο και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συμβατική υποχρέωση να εργάζονται» και τονίζει ότι όσοι Σύλλογοι Διδασκόντων, καθώς και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί αρνούνται να απασχοληθούν τα Σάββατα «προστατεύονται από την υφιστάμενη σχετική νομοθεσία».

«Τονίζουμε ότι ως συνδικάτο και ως εργαζόμενοι στο σύνολό μας δεν πρόκειται να αποδεχτούμε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση του κεκτημένου του πενθήμερου», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: