Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ: Ανασύρθηκαν πυρομαχικά από τον Αλμυρό ποταμό

Συνολικά 22 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων έβγαλαν από  τον βυθό του Αλμυρού ποταμού οι άνθρωποι της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού  που θα παραμείνουν στην περιοχή για ακόμα είκοσι ημέρες, προκειμένου να ολοκληρώσουν την επιχείρηση καθαρισμού του ποταμού.

Τα πυρομαχικά παραλαμβάνουν άνδρες της ΣΕΑΠ οι οποίοι τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο για την εξουδετέρωσή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπάρχει ακόμα στον βυθό σημαντικό πολεμικό υλικό, το οποίο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ και τόσα χρόνια στον βυθό και έχει διαβρωθεί, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και για τον λόγο αυτό λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν επιτρέπεται σε κανένα να προσεγγίσει τον χώρο.

Όπως είναι γνωστό, η όλη επιχείρηση, η οποία καλύπτεται με χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου, γίνεται σε συνεργασία με ιδιώτες, οι οποίοι διαθέτουν όλο τον αναγκαίο μηχανισμό και την υποδομή, ώστε οι άνδρες της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών να μπορούν να προσεγγίσουν και να ανασύρουν το πολεμικό υλικό, προκειμένου να εξουδετερωθεί. Παράλληλα, στο σημείο βρίσκεται και η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, με σκοπό να προσφέρει κάθε βοήθεια, αν χρειαστεί.

Ο δήμαρχος σημειώνει ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η όλη επιχείρηση, καθώς το σπουδαίο αυτό μνημείο της φύσης, που είναι ο Αλμυρός Ποταμός, θα απαλλαγεί οριστικά από έναν τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι μπορεί να γίνει σε μια πιθανή σεισμική δόνηση, καθώς η μετακίνηση του πολεμικού υλικού μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή» επισημαίνει. Ο ίδιος σημειώνει ότι στον σχεδιασμό του δήμου είναι να αξιοποιήσει και να αναδείξει το μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον της περιοχής, μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα που θα πραγματοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: