Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πάτρα - ΤΡΑΓΩΔΙΑ: "Κωσταλέξι" με μάνα και δύο παιδιά...

Μια υπόθεση που θυμίζει Κωστάλεξι ήρθε στο φως στην περιοχή των προσφυγικών στην Πάτρα, στη διασταυρωση των οδών Σμύρνης και Προύσης. Μια υπόθεση που κρατάει όσο και η μνήμη των γειτόνων, για περισσότερα απο 45 χρόνια!

Μια μάνα με τα δύο της παιδιά, το ένα περίπου 45 και το άλλο 38 χρόνων ζούσαν επί χρόνια απομονωμένοι, χωρίς την παραμικρή επαφή με τον κοινωνικό τους περίγυρο και την πραγματικότητα, σε ένα σπίτι που απέπνεε αποφορά σε όλη τη γειτονιά λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του.

Η μάνα,όπως λένε στο thebest.gr οι γείτονες, συνήθιζε να βγαίνει έξω μόνο με τον ένα της γιο, τον μεγαλύτερο και να αφήνει τον άλλο μέσα στο σπίτι κλειδωμένο. όλοι ζουν με ψυχολογικά προβλήματα κάτω από απαράδκετες συνθήκες στο μικρό διαμέρισμα της πολυκατοικίας. «Η κόρη της οικογένειας, τους εγκατέλειψε νωρίς και σώθηκε από την άρρωστη αυτή κατάσταση» λέει μια γειτόνισσα.

Οι περίοικοι είχαν ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας αρκετές φορές. Την πρώτη φορά που οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι ενώ η μητέρα με τον μεγαλύτερο γιο έλειπαν. Ο μικρότερος τους υποδέχθηκε με έναν πυροσβεστήρα και τους απώθησε βίαια.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ξανά. Το πρωί της Πέμπτης , κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οι αστυνομικοί μπόρεσαν να συλλάβουν την μητέρα και τον γιο που βρίσκονταν έξω, ενώ αμέσως μετά επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι και να μεταφέρουν τον 38χρονο στην Ψυχιατρική κλινική.

Η επιχείρηση στην οποία συμμετείχε μεγάλη αστυνομική δύναμη ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τις 4 το απόγευμα, καθώς ο μικρότερος γιος οπλοφορούσε και απειλούσε τους αστυνομικούς ότι θα αυτοκτονήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: