Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ζάκυνθος: Η κρίση έκανε μόδα τη... φασολάδα! - Λουκέτο σε πολλά κρεοπωλεία

Public domain photograph of various meats. (Be...Image via WikipediaΔεκαετίες πίσω γυρίζουμε... Τότε που το κρέας ήταν είδος πολυτελείας. Με τη φασολάδα να έχει γίνει πάλι "in", πολλά κρεοπωλεία κλείνουν στο νησί, αφού ο κόσμος αγοράζει πια κρέας αραιά και πού.

Όπως διαβάζουμε στο The Best News, τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί η σφαγή των βοοειδών στη Ζάκυνθο και αυτό είναι ένα στοιχείο, που καταγράφεται και από το Νομοκτηνιατρείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από 8 και 10 μοσχάρια που έσφαζαν οι παραγωγοί και οι κρεοπώλες στο παρελθόν, τώρα μετά βίας σφάζονται 4 βοοειδή, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα πως η κατανάλωση του κρέατος έχει περιοριστεί.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ορισμένα κρεοπωλεία έχουν αρχίσει να βάζουν πωλητήριο (ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης) ενώ ο Δήμος δεν μπορεί να βγάλει ούτε τα έξοδά του από αυτή την κατάσταση,
μιας και για τη σφαγή κάθε μοσχαριού λαμβάνει 27 ευρώ περίπου, την ώρα που αρκετοί υπάλληλοι απασχολούνται σε αυτή τη δουλειά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: