Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Hackers εκμεταλλεύονται το θάνατο του Steve Jobs

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει κακόβουλους χρήστες να εκμεταλλεύονται συγκλονιστικές ειδήσεις και μεγάλα γεγονότα  με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα ή πληροφορίες από ανυποψίαστους χρήστες, και φυσικά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο τον θάνατο του Steve Jobs.

Από χθες η είδηση του θανάτου του Steve Jobs αναφέρεται παντού, το Facebook και το Twitter έχουν γεμίσει από posts που αναφέρουν το τραγικό γεγονός καθώς επίσης και τα σχόλια των θαυμαστών του αγγίζουν πλέον τα εκατομμύρια. Οι hackers συνήθως δημιουργούν μια δημοσίευση με ενσωματωμένο link (που υποτίθεται ότι οδηγεί σε σχετικό άρθρο συνήθως ενός εκ των κορυφαίων ειδησεογραφικών πρακτορείων) το οποίο φυσικά θα αγγίξει τους θαυμαστές της μεγάλης αυτής προσωπικότητας όπως για παράδειγμα: “Ο Steve μας άφησε νωρίς…”. Στη συνέχεια εξαπλώνουν τη δημοσίευση με το link.

Κατά πάσα πιθανότητα το 90% των χρηστών που θα το δουν, ειδικά του Facebook, θα το ανοίξουν. Το link όμως θα μπορούσε να κρύβει οτιδήποτε, όπως κάποιο προϊόν το οποίο οι hackers επιθυμούν να προωθήσουν, ή ακόμα χειρότερα ένα κακόβουλο σύνδεσμο.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος τρόπος εξαπάτησης αλλά καλό είναι να προσέχουμε τους συνδέσμους που ακολουθούμε και να μην εμπιστευόμαστε ούτε τα προτεινόμενα από τους φίλους μας links αν δεν τα έχουμε ελέγξει πρωτίστως.

Κατά καιρούς χρησιμοποιούνται παρόμοιες μέθοδοι για την εξαπάτηση χρηστών με γεγονότα που διαδραματίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελούν κορυφαίες ειδήσεις όπως η δολοφονία του Osama bin Laden και ο θάνατος του Michael Jackson που είχαν συγκλονίσει την υφήλιο.

Ας μην ξεχνάμε επίσης και τους hackers που εκμεταλλεύτηκαν τον θάνατο της Amy Winehouse πριν από λίγους μόλις μήνες.

Θα πρέπει πάντοτε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται για γεγονότα παγκόσμιας απήχησης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: