Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Rapper συνελήφθη στη Καταλονία για το πολιτικό περιεχόμενο των στίχων του!


Ο rapper Pablo Hasél από τη Lleida της Καταλωνίας συνελήφθη προχθές από την ισπανική αστυνομία και μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη, κατηγορούμενος για "υποστήριξη της τρομοκρατίας" μέσω των στίχων του. Το πρωί της Τρίτης μια ομάδα της Εθνικής Αστυνομίας έκανε έφοδο στο σπίτι του μουσικού και του άδειασε το σπίτι. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν βιβλία, έγγραφα και οι υπολογιστές του πατέρα του και της αδερφής του.Μετά από τρείς ώρες ερευνών οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον έφεραν αντιμέτωπο με την ισπανική δικαιοσύνη, συγκεκριμένα με τον τομέα που ειδικεύεται στην πολιτική λογοκρισία.

Ο Pablo Hasél είναι από την πόλη της Lleida και εδώ και χρόνια έχει γίνει γνωστός στην τοπική rap σκηνή κυκλοφορώντας αμέρτητους δίσκους. Οι στίχοι του (στα καστιγιάνικα) είναι άκρως αιχμηροί και με έντονο πολιτικο-κοινωνικό περιεχόμενο. Ο ίδιος δηλώνει Κομμουνιστής και δεν φοβήθηκε ποτέ να εκφράσει τις ιδέες του μέσω των τραγουδιών του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τραγούδι «Muerte a los Borbones» πουσημαίνει «Θάνατος στους Βουρβώνους» (Οι Βουρβώνοι είναι η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας), οι στίχοι του οποίου είναι καταπέλτης εις βάρος του ισπανού βασιλιά. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στο «δημοκρατικό» ισπανικό κράτος του σήμερα, απαγορεύεται δια νόμου να αντιτίθεται κανείς δημοσίως στον ισπανό μονάρχη. Στο πρόσφατο παρελθόν έλαβαν χώρα συλλήψεις νεαρών Καταλανών που έκαψαν φωτογραφίες του Juan Carlos ενώ μια εκπομπή της καταλανικής τηλεόρασης που έθετε το ερώτημα «Σε τι ωφελεί η μοναρχία» στάθηκε αφορμή για τον παραγκωνισμό του διάσημου δημοσιογράφου Miquel Calçada που την παρουσίασε.

Τώρα οι ισπανικές αρχές έρχονται να προσθέσουν και τον Hasél στη λίστα των θυμάτων της λογοκρισίας στη σύγχρονη ιστορία του ισπανικού κράτους. Ενός κράτους που μάλλον δεν έχει ακόμα απαγκιστρωθεί από νοοτροπίες που κρατούν από την εποχή της 35ετούς δικτατορίας του φασίστα Francisco Franco, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που διόρισε τον σημερινό βασιλιά της ισπανίας, τον Juan Carlos.

Ο Pablo Hasél αποφυλακίστηκε χθες, φορτωμένος όμως με κατηγορίες πολύ βαριές για την ισπανική «δικαιοσύνη». Όπως είναι φυσικό, η τοπική κοινωνία της Lleida αλλά και όλης της Καταλωνίας δεν αδιαφόρησε για το γεγονός και χθες πραγματοποιήθηκε διαδήλωση αλληλεγγύης στον Καταλανό rapper μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.
www.hit-channel.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: