Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Σε ιστορικό εκκλησάκι του 15ου αιώνα ο γάμος Ζέτας Μακρυπούλια-Μιχάλη Χατζηγιάννη


Σε ένα από τα πιο ιστορικά εκκλησάκια, αυτό της Παναγίας της Θεοτόκου στην περιοχή Σκαλί Αγλαντζιάς, επέλεξαν να τελέσουν τον γάμο τους ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια.
 
Η γνωστή σήμερα ως η «Παναγία του Σκαλιού», η εκκλησία της Παναγίας της Θεοτόκου σύμφωνα το showtime είναι ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό κτίσμα του 15ου αιώνα και στολίδι της περιοχής Αγγλαντζιάς.

Αρχικά ήταν σκαμμένη στο βράχο, εκεί που βρίσκεται η σημερινή εκκλησία, όπου και χτίστηκε από κάτοικο της περιοχής Αγλαντζιάς, από τον Ιπποκράτη Βεροπλίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εικόνες της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, του 17ου αιώνα (1609), σώζονται και φυλάγονται στο ιερό της εκκλησίας της Παναγίας του Σκαλιού όπου και ο Μιχάλης με την Ζέτα θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Πηγή: athensbars

Δεν υπάρχουν σχόλια: