Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΗ ΑΠΑΤΗ 2.000.000 ΕΥΡΩ

Comunicando 114 ¿Qué móvil prefieres? iPhone, ...
Image by jagelado via Flickr
Αν πάρετε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας: «YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com», μην το λάβετε υπόψη σας και μην το απαντήσετε.

Πρόκειται για μήνυμα με παραπλανητικό περιεχόμενο, το οποίο -σύμφωνα με την Αστυνομία- το τελευταίο χρονικό διάστημα

αρκετοί πολίτες λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα. Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή όλων και επισημαίνει ότι σκοπός των αποστολέων των συγκεκριμένων μηνυμάτων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση τους.

Τα παραπλανητικά μηνύματα μηνύματα είναι γραμμένα στα αγγλικά και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελούν παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως συνέβαινε παλιότερα, και πληροφορούν τον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου πως έχει δήθεν κερδίσει 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι παραλήπτες των μηνυμάτων καλούνται από τις αρχές -αν το επιθυμούν- να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: