Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

4 αξιωματικοί σε εγκληματική οργάνωση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), για την εξάρθρωση τεσσάρων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση πολύ μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη και το Διοικητή της Ε.Υ.Π., Πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίκα, για τη μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωσης των εγκληματικών οργανώσεων, η δράση των οποίων ζημίωνε τα έσοδα του κράτους, κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έδειξαν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας και επαγγελματισμού και επιβεβαίωσαν στην πράξη ότι δεν χαρίζονται σε κανέναν, σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την απαίτηση του λαού».
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών, που διαρκούν από το Μάρτιο του 2011, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες της ΕΥΠ και διαπιστώθηκε ότι από μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν συγκροτηθεί τέσσερις σύγχρονης μορφής δομημένες διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στη χώρα μας.
Χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτών είναι ότι τα μέλη τους σε πολλές περιπτώσεις εναλλάσσονταν με την μορφή των «συγκοινωνούντων δοχείων».

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: