Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Πανούσης της ΑΤΤΙ – ΚΑΤ για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο μεγαλομέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΤΤΙ – ΚΑΤ, κ. Παναγιώτης Πανούσης, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο που φτάνουν τα 8 εκατ. ευρώ λόγω μη καταβολής ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας «Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, 62χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 62χρονου, διευθύνοντα συμβούλου ανώνυμης τεχνικής εταιρείας που εδρεύει στην Αττική, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο μεγάλου χρηματικού ποσού, που ξεπερνά τα 7.900.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Ο κ. Πανούσης είχε κατηγορηθεί για εικονικές αγοραπωλησίες με σκοπό τη χειραγώγηση της μετοχής Σιγάλας την περίοδο 1999-2001. Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση περιλαμβάνονταν οι κατηγορίες της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Ανάμεσα στα άλλα είχε κατηγορηθεί ότι είχε συνεννοηθεί με δικαστικούς λειτουργούς - ανάμεσα σε αυτούς με την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια - για να έχει ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση. Για αυτές τις υποθέσεις είχε προφυλακισθεί και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος στις αρχές Ιουλίου 2008 μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης περίπου 2 εκατ. ευρώ.




Ο κ. Πανούσης, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δεν κατέβαλε το ΦΠΑ γιατί ακόμη δεν έχει πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο για σειρά κατασκευαστικών έργων, στα οποία έχει προχωρήσει η ΑΤΤΙΚΑΤ.

Είναι η τρίτη σύλληψη τις τελευταίες μέρες για χρέη, μετά από εκείνη της Θεσσαλονίκης (ιδιοκτήτριας μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων ) και του Άστρους Κυνουρίας (ένας μεγάλος κρεατέμπορος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: