Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

700 μέλη της κοινότητας του Πολυτεχνείου ανέλαβαν την περιφρούρησή του

Το Πολυτεχνείο θα περιφρουρηθεί από την κοινότητά του. Επτακόσια μέλη της (φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι) σε... εθελοντική βάση θα βρίσκονται στον χώρο του Ιδρύματος καθ΄όλη τη διάρκεια του τριήμερου των εκδηλώσεων, που άρχισαν το πρωί.

Αυτό τόνισε η αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Τ. Μοροπούλου, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής διοργάνωσης των εκδηλώσεων για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Η περιφρούρηση του Ιδρύματος από την ίδια την κοινότητά του, πρόσθεσε η κ. Μοροπούλου, θα γίνει έτσι ώστε «τα μηνύματα του Πολυτεχνείου να βρουν την έκφραση, που τους ταιριάζει».

Σημείωσε, δε, ότι «η προάσπιση του ασύλου είναι υπόθεση όχι των νόμων, αλλά πολιτική βούληση» και έκανε γνωστό ότι καθημερινά οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν 9 το βράδυ. Την Πέμπτη, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων, οι πύλες προγραμματίζεται να κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του πρύτανη και ακολούθως θα ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειες φοιτητικών παρατάξεων να αποκλείσουν από τις εκδηλώσεις άλλες παρατάξεις με επιχείρημα ότι τα κόμματα, από τα οποία προέρχονται, είναι «μνημονιακά», απάντησε: «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας ιδέας. Το σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", βγήκε από την σύνθεση διαφορετικών ιδεών».
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: