Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Παράνομο το 80% των πρατηρίων καυσίμων στην Κύπρο

Μεγάλος αριθμός πρατηρίων και υποστατικών αποθήκευσης πετρελαιοειδών λειτουργούν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την... άδεια που προνοείται στη σχετική νομοθεσία, ή την έχουν εξασφαλίσει αντικανονικά.

Το θέμα παρά το γεγονός ότι καταγράφεται στις ετήσιες εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας εντούτοις μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν ακόμα λύσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταβίβαση της αρμοδιότητας έκδοσης των αδειών λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων από τις επιμέρους επαρχιακές διοικήσεις στην Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου.

Με βάση μάλιστα την τελευταία έκθεση της Ελέγκτριας (2009) στα όρια 24 Δήμων λειτουργούσαν συνολικά 183 πρατήρια πετρελαιοειδών, από τα οποία τα 88 λειτουργούσαν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια, ενώ για 66 πρατήρια εκδόθηκε αντικανονικά άδεια λειτουργίας, χωρίς να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας. Δηλαδή χωρίς τις απαραίτητες άδειες λειτουργεί το 80% των πρατηρίων.

Σήμερα με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου λειτουργούν παγκύπρια 237 πρατήρια καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: