Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Άγρια βεντέτα μεταξύ Ρομά με εμπρησμούς σε Ζεφύρι και Αχαρνές

Whirl-fireImage by Loving Earth via FlickrΣτη «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά και η οποία οδήγησε στην προχτεσινή συμπλοκή με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες, αποδίδονται οι εμπρησμοί που σημειώθηκαν τη νύχτα σε δύο μίνι μάρκετ στο Ζεφύρι και δύο σπίτια στις Αχαρνές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, και τα τέσσερα ανήκουν σε συγγενείς του δράστη του φονικού, ο οποίος αναζητείται και εκτιμάται ότι οι εμπρησμοί είναι πράξεις εκδίκησης για το θάνατο του 25χρονου, τον οποίο πυροβόλησαν στη συμπλοκή και σήμερα γίνεται η κηδεία του. Τα δύο καταστήματα και τα σπίτια είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή, από το φόβο της αντεκδίκησης.

Το μπαράζ των εμπρησμών ξεκίνησε χτες στις 9.30 το βράδυ, από το μίνι μάρκετ που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Βύρωνος και Καραϊσκάκη στο Ζεφύρι, και το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Μάλιστα, όταν έφτασαν τα πυροσβεστικά οχήματα, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων που τα εμπόδισαν να πλησιάσουν και χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας για να επιτραπεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ακολούθησαν εμπρησμοί στο δεύτερο μίνι μάρκετ, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το πρώτο, στη διασταύρωση επίσης της οδού Βύρωνος, με την οδό Κατσαντώνη και οι επιθέσεις ολοκληρώθηκαν με πυρκαγιές σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, στην οδό Βαρδουσίων 6 στις Αχαρνές και σε ένα παράπηγμα στον ίδιο δρόμο. Όλες οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, ενώ γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών από την αστυνομία.

Στο μεταξύ τα ξημερώματα σημειώθηκαν άλλες τρεις εμπρηστικές επιθέσεις, στο Ψυχικό, στη συμβολή των οδών Κισσάβου και Ρήγα Γκόλφη, όπου άγνωστοι πυρπόλησαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα, στο Πέραμα, (Πλαταιών 28), όπου έκαψαν αγροτικό φορτηγάκι και στην Καλλιθέα, (Δημητρακοπούλου και Εσπερίδων), όπου άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ σε καφενείο ιδιοκτησίας 39χρονου Αλβανού, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές εξωτερικά, ενώ καταστράφηκε παρακείμενο αυτοκίνητο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: