Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Έκαναν εικονικές δωρεές σε ναούς και μονές για να έχουν φορόεπιστροφη

Greek: Η παρούσα απεικονίζει την τεχνοτροπία τ...Image via Wikipedia«Κάποιοι μέσω πλαστών δωρεών πλούτιζαν από επιστροφές φόρου», ενώ οι εν λόγω δωρεές γίνονται εν αγνοία των ναών και των μονών της περιοχής, είπε ο Παντελής Οικονόμου.

Πληθώρα περιπτώσεων εικονικών δωρεών προς ναούς, μονές και νομικά πρόσωπα, διαπιστώνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

Αναφερόμενος σε εκτεταμένα φαινόμενα πλαστών και εικονικών δωρεών που διαπίστωσε η Β' ΔΟΥ Πάτρας, ο βουλευτής κατήγγειλε πως «κάποιοι μέσω πλαστών δωρεών πλούτιζαν από επιστροφές φόρου», ενώ οι εν λόγω δωρεές γίνονται εν αγνοία των ναών και των μονών της περιοχής.

Στην απάντησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι «με πρωτοβουλία Περιφερειακών Διευθύνσεων της Οικονομικής Επιθεώρησης (συμπεριλαμβανομένης και της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας), διενεργείται ήδη από τις αρμόδιες ΔΟΥ εμπεριστατωμένη έρευνα όλων των σημαντικών ποσών δωρεών προς Ιερούς Ναούς, Μονές και Νομικά Πρόσωπα, που εμφανίζονται σε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων των οικονομικών ετών 2008, 2009 και 2010» και όπως επισημαίνει, «από τη μέχρι σήμερα έρευνα προκύπτει ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις οι δωρεές και ως εκ τούτου οι βεβαιώσεις είναι πλαστές-εικονικές».

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου επικαλείται έγγραφο της ΔΟΥ Β' Πατρών σύμφωνα με το οποίο από τον έλεγχο προέκυψε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πλαστές βεβαιώσεις δωρεών με στοιχεία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου-Μετόχι Αχαΐας- στη χρήση του 2009, του Ιερού Ναού Κοίμησης Θεοτόκου Σπάτων (αρμόδια ΔΟΥ Κ. Αχαΐας) στη χρήση του 2008, του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βουπρασίου Αχαΐας στη χρήση του 2009, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κρεμμυδίου (ΔΟΥ Βάρδα Ηλείας) στις χρήσεις 2008 και 2009, της Ιεράς Μονής του Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στη χρήση του 2007 και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους στις χρήσεις 2008 και 2009.

Επιπρόσθετα, σοβαρές ενδείξεις υπάρχουν και για εικονικές βεβαιώσεις δωρεών με στοιχεία της Ιεράς Μονής το Γενέθλιο της Θεοτόκου Σεργούλα Δωρίδος (αρμόδια ΔΟΥ Ναυπάκτου) στη χρήση 2007, της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρνάκοβα Δωρίδος (ΔΟΥ Ναυπάκτου) στη χρήση 2008, του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης-Ξυλάδες Φαρσάλων (ΔΟΥ Φαρσάλων) στη χρήση 2008, του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Φαρσάλων (ΔΟΥ Φαρσάλων) χρήσεις 2008 και 2009, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Φαρσάλων (ΔΟΥ Φαρσάλων) χρήση 2008, του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πλατάνου Φαρσάλων (ΔΟΥ Φαρσάλων) στη χρήση 2008 και του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Φαρρών Αχαϊας (ΔΟΥ Β' Πατρών) για τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η έρευνα συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωσή της θα ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για τα ευρήματα.
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: