Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Επεισόδιο σε βάρος κύπριας ευρωβουλευτού στην Άγκυρα

Διπλωματικό επεισόδιο δημιούργησαν οι τουρκικές αρχές σε βάρος της Κύπρου κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τουρκία, μέλος της οποία ήταν η κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι σε συνεδρίαση στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι Τούρκοι τοποθέτησαν πινακίδα στη θέση που καθόταν με το όνομα της, η οποία ανέφερε την ιδιότητά της ως «Εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής διοίκησης του Νότου».

Είπε ότι αντέδρασε αμέσως και ζήτησε την αντικατάσταση της επιγραφής ώστε να αναφέρεται πως ήταν «Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ωστόσο οι τουρκικές αρχές δε συμμορφώθηκαν και ολόκληρη η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με οδηγίες του Υπάτου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, αποχώρησε από τη συνεδρία.

Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, «προσέβαλε με το χείριστο τρόπο» την Κυπριακή Δημοκρατία, «με την ανοχή της Γαλλίδας Προέδρου της Επιτροπής Ελέν Φλοτρ».«Στο κάλεσμα της αποχώρησης ανταποκρίθηκαν Κύπριοι, Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές», προστίθεται.

Η κ. Θεοχάρους θεωρεί ότι «ο τρόπος με το οποίον εκφράστηκε ο κ. Μπαγίς για την Κυπριακή Δημοκρατία» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «περίπου αυτή δεν υπάρχει καν, ότι αποτελεί πλυντήριο βρώμικου χρήματος», καθώς και «η ανοχή που επέδειξε η κ. Φλοτρ και τα ειρωνικά της σχόλια δεν άφηναν άλλα περιθώρια παρά μόνο για αποχώρηση από την αίθουσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας».

«Μπορεί να είμαστε μικρό κράτος» αλλά «διατηρούμε την προσωπική και κρατική μας αξιοπρέπεια», υπογραμμίζει η Κύπρια Ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: