Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κατάληψη της Γεωπονικής Αθηνών για την εφεδρεία.



Σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησε σήμερα το διοικητικό προσωπικό του, διαμαρτυρόμενο για τα μέτρα που αφορούν στην εφεδρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος έχει πάρει απόφαση για διήμερη αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος την 30η Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της το πανεπιστήμιο απειλείται πλέον με «αποψίλωση».

Συγκεκριμένα στην απόφαση της Συγκλήτου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ' ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.

Τέτοιες ενέργειες της Πολιτείας υποβαθμίζουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: