Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στο Αυτόφωρο ο κομμωτής Νίκολας για τα χρέη στην εφορία

Για βαθύ "κούρεμα" των οφειλών του προς το Δημόσιο συνελήφθη χθες διάσημος κομμωτής. Ο διευθύνων σύμβουλος των κομμωτηρίων Νίκολας ΑΕΒΕ, Νικόλαος Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκης, πιάστηκε στην "τσιμπίδα" της Οικονομικής Αστυνομίας για οφειλές ΦΠΑ που ξεπερνούν τα 232.000 ευρώ. Ο 46χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς κομμωτές, που είχε κάνει με το όνομά του αλυσίδα καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Λέγεται, μάλιστα, ότι το δίκτυο των κομμωτηρίων και της παραγωγής καλλυντικών προϊόντων ήταν το μεγαλύτερο στη χώρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου Νίκολας χρωστούσε 232.267,40 ευρώ από ΦΠΑ, τον οποίο ενώ παρακρατούσε από τους πελάτες του δεν απέδιδε στην Εφορία.

Σε βάρος του, μάλιστα, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για το αδίκημα της εκβίασης.

Η ιστοσελίδα του επιχειρηματία αναφέρει πως το πρώτο μαγαζί άνοιξε στην Αγία Παρασκευή το 1989, όταν ο κομμωτής επέστρεψε από το Παρίσι.

Η εμπειρία που απέκτησε τον οδήγησε στην ίδρυση και δεύτερου καταστήματος μέσα σε τέσσερα χρόνια και αργότερα, στην ίδρυση σχολών κομμωτικής και αισθητικής. Την ίδια περίοδο σχεδίαζε και τη δική του σειρά οικολογικών καλλυντικών.


Ο γνωστός κομμωτής είχε πάντοτε στενές σχέσεις με τον κόσμο της σόουμπιζ

Η "χρυσή εποχή" του πάντως θεωρείται η δεκαετία του '90, όταν και ο ίδιος είχε προβληθεί ιδιαίτερα καθώς εμφανιζόταν ως ειδικός σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και σόου της εποχής. Προς το τέλος της δεκαετίας, μάλιστα, είχε επιχειρήσει να εισαγάγει τη μετοχή της εταιρείας του στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Παρόλο που είχε κάνει αίτηση εισαγωγής, τελικά η προσπάθειά του δεν τελεσφόρησε.

Υστερα από μια περίοδο "εξαφάνισης", τα τελευταία χρόνια θεωρείται ότι έχει επανακάμψει.

Στην "πιάτσα" τον θεωρούν έξυπνο, ικανό και πετυχημένο, αν και όχι τόσο... καλοπληρωτή, και δεν χάνουν την ευκαιρία να σχολιάσουν "τους συχνότατους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας που έχουν καταντήσει ασφυκτικοί"!

Ο διευθύνων σύμβουλος προστίθεται στη λίστα πολλών επιχειρηματιών που ήδη είδαν την αστυνομία να τους χτυπά την πόρτα.

Οι προσπάθειες των Αρχών και της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας να φέρουν στη Δικαιοσύνη όσους οφείλουν μεγάλα ποσά στο ελληνικό Δημόσιο είναι συνεχείς. Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να κλιμακωθούν μετά την παράδοση λίστας με σχεδόν 15.000 ονόματα οφειλετών στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συνελήφθη γνωστός κομμωτής για φοροδιαφυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: